Terima Kasih Awak

eerrr...

Sunday, January 30, 2011

ini sgt lawak ok

td i gode2 @ stalk laa fb n blog org.. n tetibe je trjumpe laa group yg anti ngn dr rozmey ni a.k.a name manja die DDR a.k.a rambut cendawan.. euww~!! geli cheq dgr.. even cite pasal "fenomena" ci pakcik rozmey ni da lame,, tp i tetap nak cite gak.. haha
pastu tgk laa gamba2 group ni.. haha serious lawak giler!! pada i laa... sbb first tyme bukak fb pasal dr rozmey ni.. yelaa malas nak amik tau pasal fenomena mengarut die ni.. yg lawak diorg2 ni sume pngil die rambut cendawan laa... cendawan bow ( betol ke x ea?) laa... hahaha slame ni xtau lak org pngil rambut die cendawan.. haha
euww,, geli bace statement ni even fake punye paper.. haha
drbook ala2 facebook yg bakal dibuka.. ( impossible die bole buat) haha
lawak giler budak ni.. mmg berani buat statement camtu..
barack obama pun kenal dr rozmey tau.. jgn memain.. hahahaha bangang
sila zoom gamba ni...
ini mmg xde kene mngena ngn dr rozmey.. tp seriously ketawe giler2 bace bende ni.. hahaha
sila zoom gamba ni kalau nak baca ye..
p/s: pasni aku plak kene block ngn pakcik rozmey ni sbb kutuk die.. hua3!! hang mmg jd bahan gosip la pkcik rozmey..

doraemon

td ngah syok2 download gamba doraemon coz nak wat wallpaper for my lappy ni... pastu click laa 1 gamba ni.. trjumpe 1 link tentang doraemon.. aww~~ sy suke sgt2 doraemon!!! dulu mase kecik2,, kumpul sume buku doraemon ni.. ciap bole wat mini library doraemon tau.. tp skrng byk da kene buang.. haha... tekan link bawah ni kalau anda peminat tegar doraemon.. HAHAHA!!! 10 fakta menarik tentang doraemon~!!

i love it~!!

video
suke giler tgk bebudak ni menari.. cantik giler n soo energetic.. dulu2 tyme zaman purba kala,, de la gak try menari lagu ni,, tp dpt catch up step awal2 laa.. cozz sgt laju.. pastu da malas nak ikot.. hanya mampu tgk dorang menari je.. haha
whoaa suke nye modern dance..
actually i rather choose modern dance than traditional dance.. sbb traditional ni kene jd ayu,, kene ade posture betol,, lembut,, byk bunga @ step n kene KURUS!! haha sbb dorang kn slalu pakai kebaya.. soo nnt mesti laa nmpak spare part kat perot kn klau gemok?
aku ni da la gemok,, keras n klau menari traditional ni mcm kelam kabut cket n asik trcepat step je.. thats why i lg suke modern dance.. coz bile menari,, rase energetic lbey n x payah nak ayu2 sgt.. HAHA n step die laju,, sgtt best! sbb 2 aku masuk boria tyme festkum.. haha padahal xdpt masuk zapin sbb xdtg perjumpaan..
n "ponpuan" 2 sume ckp bile aku menari,, nmpak over youuu~!! coz over energetic.. hahaha soo,, aku ni sesuaii laa menari modern dance kn? kn?
tp de ke org nak ajar modern dance ni?? huhu kene g clark hatch laa baru dpt menari modern dance cam video ni.. huhuhu
p/s : video ni da setahun lbey aku tgk.. x muak k... HAHA

Saturday, January 29, 2011

serius creative

video mike tompkins - dynamite video ni aku kene paksa tgk oleh my boy.. memula mcm xbminat laa.. coz slalu ni pape video yg die tunjuk,, aku xbape minat sgt.. tp lelame nnt aku pun trikot minat same sbb die asik cite je.. hahaha mcm dulu2,, lagu bigbang,, ari2 kot die dgr,, stdy kat library pun xsah klau xdgr lagu 2.. soo aku pun trikot dgr lagu 2 hari2.. hahaha ok,, back to story,, tp seriously,, first time tgk video ni,, bapak arhh.. cmne die wat cm2.. bapak kreatif giler seh... buat muzik gune mulut je.. n music die lbey kurang same je ngn the original punye.. salute laa kat u abang encem!! HAHA... n then pe lg, aku tros download n tgk ari2.. p/s : laki dlm ni sgt2 laa cute!! kawaaaii gitu.. lg2 buat muke2 pelik.. awww~!! jatuh ati sekejap kat mamat ni.. hehe mrh incik bal nnt...

Friday, January 28, 2011

bukan ku x cinta

hari ini, aku masih meragui.. ingin ku bertanya..pelbagai soalan muncul dlm fkrn.. tp..apekn daya..aku hnye mmpu memendam.. berdiam.. aku tidak tahu..dimana kejujurannya.. aku tidak tahu..dimana pengakhiran nya.. aku tidak tahu..dimana kesetiaannya.. yang aku tahu..dia lah segalanya.. Kerana terlalu mempercayaimu Kau istimewa dalam hidup ku Kerna terlalu menghormati Terkeliru pandangan mata hati Kerana terlalu mengasihi Akhirnya terluka aku sendiri Aku sangkakan mengenalimu Aku kenali hati budimu Aku meyakini engkau luhur Menyayangiku dengan jujur

Sunday, January 23, 2011

i'm sorry my dear

please forgive me for my wrongdoings. i know. im not good enough for you. but still, i love you. you said, "i dont care when others hurt me... i doesnt hurt at all... but if it from you... i will feel very sad. maybe it is just a simple mistake but it hurt coz u kno why... becoz i love u... just love u... only you..." here, a poem for you, there's one sad truth in live i've found, while journeying east and west, the only folks we really wound, are those we love the best. we flatter those we scarcely know, we please the fleeting guest, and deal full a many thoughtless blow, to those who love us best. im sorry for being so rude to you. being nice to others n letting you down. im sorry for that.

spell it peeps! B.O.R.E.D

yeah2. poor me! poor me! i should just sleep sleep sleep n sleep n sleep again sleep sleep till tomorrow. fuhhhhh.what a melancholic day! pathetic. yesterday my performance was reallllyyyyyyy badddddd! i hate being myself yesterday! it drove me crazy! yup, hiperbolic words. tadaaaaa. helo am i that FAT??? do you need to change the spelling babe? from A TO O, perhaps. 'FOT'. to describe how FAT i am? is that better? hey you, do i look like i care! muahahaha, yes i am. sorry dear frens for all the gobbledegook words. goblok words might sound better i guess.

Tuesday, January 18, 2011

ini untuk ko!

assalamualaikum. peh, berasap je wa kan. aku pyer la tegur elok2. yg ko cm kurang sopan sket tu ape hal. aku x ingin la nak cari pasal ngan ko. niat aku nak kawan je ok. kalau ko rase pertanyaan aku tu kurang enak di baca oleh mata ko, cakap la elok2. bukannya aku xleh paham. tu belum keluar lagi kata2 pujian dari aku untuk ko. kalau ko da dengar, mmg makan dalam ko nanti. kalau aku nak cari pasal ngan ko, xde maknanya aku nak cakap 'hye!' kat ko. haila!bikin wa panas sama lu la. aku: cmne ngan ******?elok ke?hoho adekah ini 1 hembusan yg tajam untuk ko?aku x kata ko kapel ke ape ngan dia. cuma ty itu aje. yg ko nak emo terlebih tu da kenapa. law xd pape, xpayah la nak cuak. pe la. aish! okey, mungkin ko mmg xske di tanya mcm tu kan. bukannya aku tahu. aku baru nak berkawan ngan ko. fine. aku da mintak maaf. aku pon taw la nk jaga ati org. bukannya aku ni manusia batu ok.aku pon da ciap remove aku dari friends ko. pastu, boleh ko cakap 'baguslah cmto'. peh2. muka punya lah cantik, ayat xleh blah. huh!

Tuesday, January 11, 2011

an0ther day,,

g0od m0rning bl0ggie!
ari ni mcm biase, rase KESUNYIAN lagi,,
mimi dgn fiza pergi DANCING2 ,,
ape nak buat ni?
b0ring~~
dari pagi tadi asek layan satu lagu je, macam da addicted lak,,
lagu by jaclyn vict0r titled BERTAMU DI KALBU,,
pernah dengar tak? besh~~
tetibe terfikir satu idea,,
why n0t nanti mase dinner aku nyanyi lagu ni n mintak sp0ns0r makan,,
dat,z mean d0rg kena lah pulangkan balik wet dinner aku tu,,
hakhakhak,,beshnye kal0 b0leh wat macam tu,,
memandangkan cuace yg semakin cerah skrg, saye p0n berusahe mencerahkan minda,,
nak cari hairstyle dinner nanti,,
bukan untuk saye n bukan untuk sesape,,
tapi nanti saye akan jadikan kepale sesape mangse saye untuk xperiment saye nanti,,
lagi satu ngah sibuk fikir make up ape nak pakai mase dinner nanti,,
tema fairytale s0 kenalah pakai c0l0ur2 yg bright 0r inn0cent kan,,
kal0 x nanti spat0tnye jadi fairy tapi da terjadik witch pulak,,
dah jadik witchtale,,
s0, bagi merealisasikan kedua-dua impian saye ini,,
abes da vide0 kat youtube tu saye d0wnl0ad,,
pastu bile ade mase praktisan akan dilakukan,,
PRACTICE MAKE PERFECT!
0keylah, nak sambung bukak faceb0ok lah,,
hah, 0ne m0re thing!
kpd semua kwn2 fb yg add saye tp x d appr0ve even member lame saye p0n,
s0ri ek,,
daye ingatan saye dah berkurgan la,,dah x bape nk ingat kisah lalu,,
n saye tak suke appr0ve 0rg yg saye x knl,,
n kpd sesape yg tkr num ph0ne 2 gtaw saye taw,,
bab saye p0n x lyn num yg x knl,,
tak0t2 tu ah l0ng nak kutip hutang,,
neways,,saye titipkan lirik BERTAMU DI KALBU kat bwh ni,,
enj0y it!

Bertamu di Kalbu - Jaclyn Victor
Ku genggam semilir malam
Tika rembulan menyinari
Lalu ku menadahkan
Kata cinta nan suci
Dan akan ku hembuskannya
Tika malam syahdu
Kerana dalamnya
Kasih sedalam lautan
Setinggi mentari
Tak mampu digapai
Oleh khayalan insani
Cuma dinaluri
Katakan bara melecur diri
Bisa memercik jalan nan luka
Dengan selasih balut pedih ngeri
Tiada berpaling setia
Adalah sejarah jadi saksi
Bulan bintang menghangat kasih suci
Kita pun terpaut dan bersatu
Dalam bebayang mimpi berseri
Ku layarkan asmara
Di pelabuhan setia
Akan ku rentangkan
Sang pelangi suci
Yang pastinya anggun di hati
Bertamu di kalbu

Monday, January 10, 2011

still,,,

wahh,,da lame la x tules kat dashb0ard ni,,rase cam rindu tapi MALAS,,
s0, bile dah alang2 menjelma kat sini why n0t kal0 saye cerite siket tahun 2011 ni bagi saye,,
am i t0o LATE?
first 0f all, start with my NEW vision, mission and objective,,
s0ri f0r d late resp0n ea fiza!
let's blend t0gether my new VISI0N, MISSI0N and 0BJECTIVE,,
(malas la nak tules pjg2)
AZAM :
i) change d -ve t0 +ve [sume perangai yg x el0k dlm diriku ini akan ku berusaha tukar]
ii) n0t trying t0 get 4 flat diz sem, but, trying t0 impr0ve my result
[h0nestly, impak bsr tu mase dpt rezult aritu,,tetbe rase diri ini bagaikan tak dihargai diri sendiri]
iii) increase my lurve t0 every0ne [wah,,ayat sentimental~]
habes dah part azam ni nak cerita pulak pasal 0PENING tahun 2011 ni,,
seri0oously writing, every course bc0me harder in my pr0gram,,
sumtimes tu rase mcm menyesal lak amek akaun ni,,
but, i'll take diz as my CHALLENGE t0k masa depan yang memancar macam matahari!
ASSIGNMENTs already s0und s0o0o0ooo freaky,,
seram beb!
15/01 - dinner c0urse yg bertemakan FAIRYTALE,,
dress = checked
scarf = checked
heels = checked
makeup = checked
clutch = checked
accessories = checked
naseb baik kerja x byk,,
they trust me t0 make a dec0 f0r 0ur stage nanti,,
dgn bajet yg agk menglimitkan,,i'll d0 my BEST dgn bantuan geng 8 sekawan yang lain,,
s0, dun h0pe f0r sumting big in 0ur pr0bs ye,,
bab kit0rg ni xde la sekreatif event planner,,
juz wait n see je la nanti,,
nak cerita mimpi mlm tadi lak,,tetbe je teringat,,
mimpi mengarut yg tak b0leh diceritakan kpd sesape p0n,,
tak0t2 mencetuskan K0NTR0VERSI pulak nanti,,
secare ringkasnya,,
takyah la ringkas2 ni,,sumtimes,,there's sumting dat sh0uld remains a secret,,
bile pkir2 balek, memg byk lagik things ab0ut myself yg tak penah aku cerita kat sesape p0n,,
bukannye aku tak percaye kat sesape, tapi, aku tak suke cerite kat sesape,,
haha,,
sebab2 kenape id0p aku STILL macam ni,,
dah la,,dah byk dah ni tules,,
baju yg tgh bas0h tu maybe dah siap k0t,,
nak gi amek baju kat machine jap,,
pastu nk pikir carik jln mcm mane nk dptkn mee g0reng basah pattaya untuk santapan malam ni,,
bye!

Sunday, January 9, 2011

celebrate birthday aah n zai

aritu 5/1 g celebrate bday aah ngn zai skali.. patotnye nak g ari slase tp mlm 2 kiteorng de klaz company law (-_-")...... pkul 3 lbey je da kluar.. haha smangat giler nak jejalan.. firstly we all g angsana sbb dorng nak beli kasut n clutch n bla bla bla.. ohh n beli adiah kasut aah skali.. pastu nak wat surprise kat zai coz esok nye bday zai lak.. dorng plan nak wat2 beli teddy bear nak bg adiah kat aah.. padahal nak belikn ntuk zai.. soo zai xsyak pape la kan.. haha pndai dorng belakon.. we all main bowling n karaoke jamban je.. hahaha kat angsana de karaoke jmban je k.. xmau karok kat yg bilik 2.. poor service.. yuckkkzz!!!
then pkul 8mlm gerak g d'terrance.. aah blnje!! blnje half.. hehehe sume awl2 lg da smpan perot nak mkn nnt.. smpai je,, sume amik mcm org kebuluq je.. daging la, ayam la, kerang la, udang la n for the steamboat byk kot amik.. sume jenis amik.. oh n kat sane ade udang kipas la seh.. first time nmpak udang kipas time kat sedili.. tp kat sedili nye besar gedabak n isi die pun byk.. yg kat d'terrance kecik kot.. isi pun mcm xde je.. ceh!! tipah tertipu!! pastu kn kn,, meje kecik.. nak mkn pun susa.. penoh meje 2 ngn pinggan mknan mentah... pastu grill mknan asik meletop2 je.. ngeri wehh.. gedixx tol... hahaha best giler mkn reramai cmni!! borak2,, ketawe2 mcm d'terrance 2 kiteorng punye,, teka teki n bla bla bla.... pastu mkn smpai perot nak pecah.. abis diet hancus lg.. adushh..
pastu g bazar karat.. jln2 smpai bakar mknan yg baru mkn td.. haha bile g citu je trigt time perform kat citu.. malu weyhh.. xmo igt balek.. shoo shoo~ pastu time ngah jejalan de org ngah gado.. ramai2 kumpul tgk org 2 gado.. takot siot... kiteorng jln laju2.. mane la tau kot kot org 2 kuar kn pistol ke parang ke senapang gajah ke or ajak geng blasah org kat citu ke.. ish3.. mane leh caye org skrang ni.. lg2 la kat bandar ni.. then dlm pkul 11 ( kot) baru balek utm.. seharian bejalan penat giler.. but happy! happy! yay~~~~ lalalalala~~ hahahaha
as vs zai.. hehe
at karaoke jamban.. ala yg sebelah bowling tu je..
time ni kat kerusi urut.. best woo~~
meje kecik giler! tgk penuh meje 2.. ish3..
meje dorang besar.. xaci!!
kurus or gemok?? hahaha

Saturday, January 8, 2011

post untuk awak!

hari ini saye sedar yang awak bukan suke saye sgt pun. sebenarnye bukan hari ni baru sedar tapi dah lame dah. cume saye diam kan diri dan terus menipu diri sendiri yang awak suke saye. awak ni lelaki yang kurang sense terhadap perasaan pompan. saye dah banyak kali terase hati dengan awak tapi awak bukan sedar pun. sejujurnye cakap, awak ni memang tak de bakat dalam dunia percintaan. dan tolong lah pergi kalau awak rase awak xserius dengan saye. kerana saye memang benci lelaki macam awak. saye tak tahu berape pratus yang awak cakap boleh saye percaye. di saat ini, saye teramat la benci awak dan kalau boleh diundurkan mase, saye akan pilih untuk tidak mengenali awak. ini lah pengakhiran cerite kite. saye harap saye tak termakan dengan janji manis awak tu. bye bye awak busuk!! haha ~cerite ini dikarang untuk tontonan umum. xde kne mengene dgn yg hdo atau yg telah meninggal dunia.

Saturday, January 1, 2011

aku dan kaya

assalamualaikum. :p today is saturday. so, lets enjoy. haha bukan itu ye sebenarnya. memandangkan hari ini merupakan hari pertama bagi tahun 2011, maka aku telah menanam azam yang utama untuk tahun ini.
aku nak jadi kaya.
amin. moga Allah perkenankan azam aku. dengan usaha dan tawakal yang berpanjangan, aku pasti dapat mencapainya. insyaAllah. hehe tapi, macam tercapai je kan azam aku tu. haha. tak kisah lah janji aku berazam kan. nanti aku boleh tolong orang susah. moga aku tak lupa daratan bila da kaya nanti. kalau tak tercapai sekarang pon, mungkin 5 tahun akan datang. hehe. tak sabar pulak kan. siapa tak suka kaya kan. macam2 boleh dapat kalau kaya. tapi, kadang2, bila da kaya pon, masih ada kekurangan. mungkin kasih sayang. tak mahu lah jadi macam tu. kalau boleh, bila da kaya nanti, aku nak balas jasa mak abah. :) bagus anak aku ni. kata mak dan abah. sejuk perut mak mengandungkan kau kak. ish, nak kaya bukan senang ni, banyak plan nak kena wat. tak pe, tu nanti2 lah fikir. yang penting azam tu. haha
haha. aku kaya!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...