Terima Kasih Awak

eerrr...

Saturday, May 7, 2011

aku suka minum air jarang

assalamualaikum. setelah berhempas pulas selama berjam-jam, tekan tu, tekan ni, cari tutorial bagai, akhirnya, tada!!

semua tutorial aku geledah. sebab nak cari yg cun2 la kononnya. tapi tak de satu pon yg menjadi. aku cuma tukar template pastu ubah sikit2 je. muahaha tak pe, nanti aku berguru dengan yg pakar ok. semalam, semalamnya p jusco p cari air mineral. kenapa aku tak amek je air dekat mesin r.o tu? senang je jawapannya. malas. haha anak dara yg ni memang malas banyak. apa aku kisah. lalala~

ekceli nak cari botol besar yg 5.5 l, tapi dah abes pulak, maka terpaksalah ramai2 pakat beli botol yg sedang2 je. amik kau, 11 botol ktorang beli. tu pon entah cukup ntah tak nak buat sampai hari selasa. -_-'

eh, nak share sikit lah pasal kebaikan minum air putih. eh, kalau kat rumah aku tak panggil air putih tau, family aku panggil air jarang. sebab keadaan air tu yg jarang kot. hehe ha, pada siapa2 yg nak kurus macam aku ni, memang di galakkan sangat2 minum air jarang ni.dia boleh bakar kalori tau. kan dah banyak kali orang2 dok pesan, minum air 8 gelas sehari. tak silap aku 8 gelas tu sama dengan 2 liter kot. tapi, janganlah korang target hari ni minum 5 liter air dah boleh turun 1000 kalori. pastu dok bebel2 cakap satu hapak pon tak turun2. aish, yg tu memang mintak penampor je la. nak tau banyak lagi? cuba tengok kat sini. malas nak tulis panjang2. kan da makin malas. hehe sekian. ;)

19 Orang berkata:

elis wanie said... [Reply]

pastu kulit pun cantik kan?

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply]

orang melaka xsebut air jarang.. air putih or air masak jerk.. hehehe

Cikli said... [Reply]

lepas tu dalam kelas asyik please teacher may i go out.

Miss Tira said... [Reply]

Kurangkan manis dalam minuman tambahkan manis dalam senyuman. Hehehe. Air jarang baik untuk kesihatan dan mudah diserap oleh tubuh badan.

HAZWAN17 said... [Reply]

kena minum at least 8 gelas sehari....

Izyan Masri said... [Reply]

WAAAH.BLOG BARU.KIHKIH :D

KAT RUMAH YAN PANGGIL AIR KOSONG.TAK PON AIR MASAK.HAHA.PELIK2 KAN ;D

Bella Bell said... [Reply]

wahh..saya pon skrg dah selalu minum air masak..kalu p kedai2 pon nak air suam je..hehe!!~

z a z a said... [Reply]

ptutu la rmai model minum air mineral..

Cheritera Chenta said... [Reply]

org utara cakap ayaQ.hihi

erm..btl3...ayaQ jarang ni baik tuk kesihatan.

macam pelik la plak sebut ayaq jarang.hihi

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

elis wanie : betul2, barulah cantik cara natural, hihi ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

taufiq arifin : tu org melaka. kite org kampung, tu yg pail air jarang, sob sob ;(

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cikli : hehe, macam mana tau ni? ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

miss tira : betul2. dapat kurangkan kencing manis seklai, hehe ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

hazwan 17 : kalau tak cukup 8, ape jadi? hehe ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

izyan : hehe, layout je tukar. orang tetap sama. ;P

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

bella bell : lagi pon jimat kan? hehe ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

zaza : ha, nak jadi model, minum la air mineral, hihi ;)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cheritra chenta : hehe, ayaq jarang family kite je yg guna. ;)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

sgt sukaaaa!
rasa legaaaa sgt..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...