Terima Kasih Awak

eerrr...

Saturday, May 14, 2011

tips untuk kekal bahagia bersama yang tercinta

10 tips untuk kekal bahagia bersama yang tercinta : 1. jujur kalau couple tu mesti laa kena jujur kan, x boleh tipu-tipu even tipu sunat. hehe cuba bayangkan kalau korang kena tipu bujur-bujur dengan couple korang, mesti korang marah kan. sebab si die x jujur and nanti korang pikir bukan2 pulak kenapa die tipu and sebab tu selalu berlaku gaduh2 manja ni.. 2. tolong pasangan dengan ikhlas kalau la couple korang tu ada masalah macam x ada duit ke, kita tolong la hulur duit cikit kat dia. jangan harapkan nanti bila die ada duit, dia kena belanje kite pulak. jangan sekali- kali buat macam tu. nanti couple korang ingat korang x ikhlas nak tolong. and for girls, kalau boy korang ada masalah kewangan, jangan laa pikir " lelaki mana boleh minta duit kat perempuan, x macho langsung! " ada sekali tu kawan boy aku tanye boy aku '' apasal aku tengok fiza bagi duit kat kau? kau lelaki x kan nak mintak duit kat perempuan kot. x macho laa" ( ayat aku tambah2 sendiri je, tapi ayat lebih kurang je) hell-o! xpayah la nak pikir kan sangat lelaki kena macho la, romantik la, gentleman la.. tu semua lelaki dalam cerita fairy tale je.. kalau ade pun, korang bernasib baik.. x semua lelaki kaya, kalau dorang susah, sape nak tolong. tu la guna nya jadi girlfriend yang misali. hahaha 3. tunjuk kan keburukan @ ke-selekeh-an korang haha... aku suka part ni.. sebab aku selalu@ hari-hari buat benda ni dekat pakwe aku.. even die cakap aku selekeh ( sebab kentut dekat dia, korek idong depan die, makan gelojoh), tapi die suka and gelak- gelak je. ok. xkan korang asik nak tunjuk kebaikan korang je kan macam korang perempuan melayu terakhir. nanti kalau da kawin camne? baru laa suami korang tau segala-gala nya. baik tunjuk kan time couple lagi. ala semua orang bukannya perfect, mesti ada kelemahan kan. kalau couple korang xleh terima jugak, pi tinggalkan die je. hahaha 4. jangan pikir jumpa hari-hari bosan tang ni aku paling x suka orang yang cakap camni. selalu aku dengar orang cakap jumpa hari- hari nanti naik bosan. go to jail laa.. nanti kalau da kawin, hari-hari korang tengok muka yang sama je tau. pada aku, kalau jumpa hari-hari la, perasaan sayang and rindu tu makin bertambah. selalu orang yang cakap bosan ni, sebab die x pikir nak kawin dengan couple die tu. die still ada niat nak cari orang baru. kan? kan? 5. jangan gaduh lama-lama. jangan biar ego sendiri tinggi, and kalau ego pasangan korang tinggi, even salah die, korang kena la tepi kan ego korang dulu @ bertolak ansur and pujuk die sampai die ok. lepas die da ok, baru laa korang slow talk dengan die and jangan tengking-tengking, baru la masalah selesai. lelaki ego biasa nya pantang perempuan tengking-tengking ni. kalau da gaduh besar, cepat-cepat mintak maaf and bertolak ansur, jangan berlarutan berhari-hari. nanti korang jugak yang merana. 6. jangan cemburu mem'baby' buta. haha! for girls! jangan terlampau cemburu yaa.. tu la punca korang selalu gaduh. kalau boleh, kurangkan cikit cemburu tu and jangan x ada cemburu langsung macam aku ni. nasib baek pakwe aku tu x cari perempuan lain. aku pun xtau la camne nak ilangkan rasa cemburu ni. sebab kalau kita da trust 101% kat pakwe kita, automatic rasa cemburu tu akan hilang @ pudar. even kalau kita check handphone die ade mesage sayang2 ( sayang main2 je) dengan kawan die, die cakap die nampak perempuan cantik macam miss world, tetap x akan rasa cemburu kalau kite trust 101% kat pakwe kite. hahaha tu la yang aku rasa selalu. 7. jangan harapkan pakwe korang se-romantik romeo, se-perfect prince charming. sape yang xnak pakwe yang perfect kan.. tapi wujud lagi ke? x ada kannn... so, jangan la suruh pakwe korang jadi macam mat romeo even die bukan mat romeo. xkan kalau korang merajuk, die kena bagi bunga and serenade untuk korang even die bukan orang romantik. oh man!! lame-lame pakwe korang bosan tau sebab asyik kena jadi mamat romeo semata-mata untuk korang. macam korang ni x appreciate diri die yang x berapa nak romantik. terima die seada nye ok! 8. bercakap dengan suara manja yang ni semua orang da selalu buat kan.. so x payah nak explain laa kan.. hahahaha ok, da jadi lumrah hidup la kan, kalau kite da sayang couple kite, mesti la ter-automatik perbualan korang jadi manja-manja and comel giteww.. hahaha 9. xpayah semua benda @ kesukaan nak sama je (kira korang sehati sejiwa) part ni pun aku x berapa nak suka. xkan semua benda kita buat nak kena sama je dengan couple kita kan. xsyok la.. macam x ada benda baru je. ok contoh macam: peah : i suka lagu uji rashid! mamat : ea! sama la.. i pun suka lagu die.. best gila kan!! peah : i suka makan nasi dengan telor goreng taruk kicap. mamat : i pun suka jugak la!! kite ni asyik sama je kan.. sehati sejiwa gitewww!! nanti hari-hari dorang makan nasi + telor goreng taruk kicap. haha bosan! pe guna sehati sejiwa..hidup ni kena la explore, jangan nak sama je kerja nye. kalau memang da sama, xpe la.. tapi kalau buat- buat sama camne? konon2 nak jadi sehati sejiwa.. porachi! hahaha 10. dalam hati niat yang pasangan kita tu adalah jodoh kita. kalau xpikir yang couple kite tu nak jadikan suami @ isteri kita, macam mana nak kekal kan? sebab kalau kita da berazam yang si polan ni adalah mungkin jodoh kita, mesti kita akan berusaha kekalkan hubungan tu even masalah datang macam mercun. kan? *ok. ni adalah tips yang aku alami sendiri dengan pakwe aku macam mana kitorang bahagia tanpa gaduh-gaduh teruk and kekal sampai sekarang. actually, banyak lagi tips, tapi ni je yang aku dapat pikir. hahaha * ni aku tulis sebab da bosan tahap gaban da ni.. xtau nak tulis pe kat blog, so terhasil la tips ni. jangan ingat aku saje je nak bangga2 hubungan aku dengan pakwe aku bahagia. sebab saje je nak share tips. sebab my friend mimie macam ade masalah cinta yang kat entry ni... haha tu yang terpikir nak tulis tips ni... to mimie,, kalau x membantu, jangan bace tau! hahaha
p/s : i love u
xoxo

8 Orang berkata:

no_answer said... [Reply]

wahh !

hensem lah saye ! wakakak

jadi pasangan yang gila gila baru syokk kan ? :)

gaung said... [Reply]

itooolah ..kami terfikir jugak.apa sebab beertahan lama kala bercinta..mungkin ni la kot jwpnnyer sikit sikit..haha..for mimie..releks sudah..

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

no answer : yaa anda hensem!! haha

betol2!! pasangan yg gila2 baru nmpak sweet.. xperlu nak romantik 24jam.. hahaha

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

gaung: nanti boleh amalkan dengan your gurl ea... kompom tips ni berkesan.. hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

yg penting jadi diri sendiri je ;)
xyah cover sgt..ikhlas itu penting

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

pinky momma : betul2!! xperlu nak cover ayu @ macho sangat kan.. orang lain tengok pun rimas.. hehe

fRaMe+LenSeS said... [Reply]

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

alynn M said... [Reply]

nice info! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...