Terima Kasih Awak

eerrr...

Monday, May 9, 2011

soklan cikgu geografi tingkatan tiga aku

assalamualaikum. morning semua! ;) amacam sambutan hari ibu semalam? disebabkan aku panggil emak, bukan maka aku tak sambut hari ibu, aku cuma sambut hari emak je. *eh, ni macam ayat kumpulan sepah je? ahaha, memang pon! ;) tak, tak, tak. aku tak sekejam tu. aku wish je kat mak aku. tak bagi hadiah pon. ingat nanti dah balik rumah baru plan nak buat apa. macam nak ajak makan bakso. emm, sedapnye. hari tu, aku ada tanya beberapa soklan kat member2 aku. soklan ni cikgu geografi aku yg tanya masa tingkatan tiga tau. aku ingat lagi, masa tu tingkatan 3 Kenanga. soklan tu semua berdasarkan gambar kat bawah ni lah. aku lukis sendiri tau. kiut kan? muahaha 'weh, cube korang teka apa yg aku lukis ni.' 'hmmm...' sume dok kerut muka fikir ape lah benda alah pelik ni.
SATU :
fiza : 'hm, ape ni ek. jap2 aku fikir.' lama jugak tau pompuan ni dok fikir. jawab tak jugak. haha
DUA :
farahin : 'ni tak lain tak bukan, tanglung ni' mimi : mimi rasa, ni tank submarine lah' aah : 'eh, macam pistol je ni dayah'
TIGA :
farahin : ha, aku tau, pokok kelapa ni, kan? teettt!! salah. kahkahkah tak de sorang pon yg mampu menjawabnya dengan tepat. hmm, ada tak sesape yg tau apa dalam gambar tu? kalau sesiapa berani, jawab la. muahahaha ini soklan reles tensi okeh. sekian. ;)

8 Orang berkata:

fazhana said... [Reply]

adoii, susahnye soklan! haha! :P

Eza Ridzwan said... [Reply]

gambaq ape tuh dik...akak dah mirgain nie dok pikiaq jawapannya..

ayied farid said... [Reply]

gambar 1st : leher zirafah
2nd : bekas kat oitlet.
3rd : papan tanda amaran jalan raya berlubang.

am i right?definitely wrong..haha.
but itu adalah pe yg mula2 terfikir bila tgk gmbr..:)

Rahmad said... [Reply]

solan 1-jalan berbatu..

solan 2-di larang berak..

solan 3-tempat riadah/berehat..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply]

alamak aiii.. saintifik tol soalan ne.. pening pale aku gak nak jawab... nak search kat google xtau nak search ape... hehe

AishaNorzam said... [Reply]

waaaaa.. nak jawapannn... yang ni tak dpt nak google

INI TIDAK ADIL!

SoBs!

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

hehe, yela2 kite bagi jawapan.

tapi jangan bagitau orang lain ea, ;)

1. leher zirafah tengok dari tingkap

2. apeh pakai topi besar naik basikal

3. koala tengah peluk
pokok(pandangan dari depan)

tak susah pon kan? hihi

nabila faryzza said... [Reply]

okay, makin tension ada laah. gambar ape ntah tuuu. haish! :l
leher zirafah? asal pelik jeee. urmm. :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...