Terima Kasih Awak

eerrr...

Monday, April 25, 2011

cita2 adik bongsu aku waktu dulu2

Assalamualaikum.

fuh! penat. korang dah exercise hari ni? we all dah. kalau hari2 jogging macam ni, komfem hilang segala lemak ni. ^^,

Eh2, ape cita2 korang mase kecik2? Nak jadi artis? Amboi2, kecik2 dah giler glemer ea u’olls ni. Dari kecik mesti mak abah dah tanya apa cita2 bila da besar nanti kan. Mana tau ada yg nak jd YB ke. Boleh lah bantu orang kampong. Naikkan nama keluarga.

aku ada adik. sekarang umur dia 11 tahun. masa adik bongsu aku umor 6 tahun, mak aku pon sibuk2 tanya kat dia. Biasalah, nak tau jugak ape budak2 kecik fikir kan.mane tau tibe2 dia cakap nak jadi penyangak ke, ape ke. tak ke naya.

Mak : adik, nanti dah besar adik nak jadi apa?’

Adik : nanti kita kalau dah besar kita nak bawak jcb macam abang man

Mak : ???(terkesima)

Adik oo adik. Orang lain punyalah bercita2 tinggi. Nak jadi polis lah, cikgu, bomba. dia rilek je nak bawak jcb. Kalau tauke jcb, masyuk la jugak. Boleh bagi aku 10% kan.

Eh, korang tau tak jcb tu ape? Cer tengok gambar bawah ni.

Aku suspek jcb tu sebenarnya brand jentolak ni la. Kan? Oklah, nak p makan.

Bye!

15 Orang berkata:

hayatunfadzila said... [Reply]

salam perkenalan =)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

hai2!! =)

Izyan Masri said... [Reply]

NAMA BENDA NI JCB RUPANYA.UNTUNGLAH YAN BARU TAU XD

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

izyan : mungkin org kg kite je panggil jcb kot. haha =)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... [Reply]

jcb ke nama mende alah tu..hehe..biasalah budak..bwk bnda besar n gagah camtu cukup hebat dah pd dia..

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cik betty : kite dari kecik mmg pgil jcb, org lain kite tak tau, hehe

mesti dorang fikir lagi hebat dari power rangers kan kak, hehe

♥SyilaSyira♥ said... [Reply]

pelik betoi nama jcb tu..hahah...tapi kelakar la juga...cita2 yg sempoi

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply]

JCB tu bermaksud... Jadi Cam Batman... hahahaha

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

ahahaha adik yg comel..
eh anak akak pun suka benda ni..mcm nampak apa ntah..kagum terlebih ;p

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

syilasyira : haha, kan senang nak igt jcb tu kak. kalau jentolak, payah nak nyebut. =)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

taufiq : haha, mane batman pakai buldozer tu.

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

sis pinky : naseb bek dia tak mintak beli yg original punya kak. hehe

cik rama-rama said... [Reply]

den pngl "bek ho" <<<cam ni ke eja dye??miahaha...
untung lar adik nk bwa tu..den dlu tyme kecik nak jdy sailormoon...= =

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

den pon nak jd sailormoon gak dulu2, samo la kite yo, keh keh =)

*eh, asal jd n9 plak dah ni? -_-'

Anonymous said... [Reply]

klu wat sendiri,bwk benda ni masyuk beb,upah sewa satu hari rm450 - 500 sehari,diesel baru hbs rm60 -70 utk keje satu hari,so bayang la brp untung dalam sebulan,kos beli mesin ni klu second bwh 100k pn blh dpt,klu baru ade la 150k ke bwh......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...