Terima Kasih Awak

eerrr...

Saturday, April 30, 2011

tips untuk jauhkan diri dari lelaki yang kita tak suka atau dari bf yang menyampahkan

HA!...korang mesti pernah pikir kan cam mane la nak HINDARI dari mamat2 yang korang xsuke tapi asyik usha korang je kan3..xpun dari bf yang asyik cari pasal je..kita merajuk pun dia buat xtahu atau dia memang agak lembab untuk fahami hati makwe dia yang kuat touching nih (padahal pura2 touching sebab ingin dipujuk tapi pasal pakwe buat dono jadi sendiri yang naik hangin HAHAHA). OK la! biar aku turun kan sedikit ilmu yang ada dalam diri nie..bak kata pepatah arab, "ILMU TANPA AMAL IBARAT POKOK TANPA BUAH".. HA! benda yang aku nak ajar nie kena diaplikasikan mengikut situasi. so, lebih senang kalau aku bagi example kat korang jadi xyah la korang nak perah otak sangat nak aplikasi cam mane kan.. Situasi 1 : Tengah korang duduk2 kat shopping compleks lepak ngan member2 girl korang yang lain, korang pun mesti la gelak2 sambil contol jelita kan (besela pasan orang pandang memang selalu macam tu) tetibe datang lak 1 mamat nih..dari jauh nampak macam hensem, jalan pun ada gaya macho, korang pun terus gelak semakin pelahan + tersipu2 malu sambil dalam hati cakap "dia datang, dia datang..cam mane nie, tudung aku elok ke tak nie? haish.." korang pun mesti malu nak tengok dia korang pun tunduk je..dia pun bersuare,"cik adik, kenalan bulih? apa nombor henpon nya?" ADOIII..MAT ***** RUPENYE!!.. korang yang tadinya menunjukkan minat terus da buntu nak buat ape kan..kalau bangun jalan confrim dia ikut.. jadinye langkah pertama : KORANG pandang mamat tu dengan pandangan yang paling ayu, lepas tu buat2 terbersin kuat..pastu terus korek2 hidung tu konon2 cari2 something tapi tak jumpa2..pastu cakap ngan mamat tu dengan nada ayu+innocence, "emm, ada something la dalam nie (sambil korek2 makin dalam, memek muke jangan lupe, tu memainkan peranan penting) boleh tolong amek kan tak? HAHAHA..kalau mamat tu memang pengotor dia pun sukerela nak tolong amek kan..korang cakap camni.."eh2, dah jumpe da (sambil tunjuk hasil galian korang yang meleket2 tu kat dia)." kalau dia masih tak berganjak dan terus membontoti korang.. langkah keduanya : KORANG bangun dan jalan..agak2 mamat tu masih ikut blakang..korang tarik nafas dalam2..pastu dengan sepenuh perasaan lepaskan balik..tapi bukan ikut atas..ikut bawah..nak lagi berkesan..biar kuar bau dan bunyi sekali..bair berbuih mulut mamat tu pengsan..kalau dia masih kuat semangat dan terus mengusha.. langkah ketiganya : CARI mamat badan tough2 ketak2..muke gangster2, kalau ada parut tu kira package la..korang kene branikan diri tegur mamat tu..dari jauh biar nampak macam korang manja2 ngan mamat tu..tapi step ni kene ada skill yang tinggi silap hari bulan korang yang kiok..hehe.. KALAU agak2 mamat yang usha korang tu masih jugak nak kat korang..korang kawen jela ngn dia sebab bukan senang nak cari lelaki yang setia macam tu..yela dia da tengok keadaan korang paling teruk time korang 'menggali' tadi, pastu dia da hidu 'gas' korang sampai mulut dia berbuih..tu kira cinta paling setia la..so terima je la..da jodoh kot.. KALAU issu nak jauhkan diri dari bf plak..kene ikut perkejaan bf korang tu, kalau dorg xkeje lagi, ikut ape yang dorg bakal jadi...
  • kalau bf cikgu, korang blaja rajin2, so da pandai tak yah jumpa cikgu.
  • kalau bf cleaner, korang bersih kan tempat korang tu jadi xdela dia datang sapu.
  • kalau bf doktor, korang makan epal banyak2 sebab, "an apple a day, keep the doctor away" :)
HA! so, renung2kan, selamat beramal.

30 Orang berkata:

cik nurussalwa said... [Reply]

ilmu kena tinggi baru mampu buat mcm ni kot..
ih3. mcm2 idea kan..

ayied farid said... [Reply]

hahaha...kalo laki nga belajar lak??

Izyan Masri said... [Reply]

HAHAHAHA.NAK GELAK JAP.PART KENTUT TU PALING BEST.THUMBS UP ! :D

Rina AVAIL a.k.a cik betty said... [Reply]

adoyai..dulu kan ahkak ms sekoalh ada satu mamat nih tangkap cintan mati dgn ahkak..dia perasan dia hero lagenda budak setan tu-kasyah(ms ahkak sekolah novel nih tgh glemer)..adoihh ahkak benci mati dgn dia..kena maki ke kena bolayan ke kena buang brg dlm tong sampah pon dia suka jerrr kat ahkak smpi ahkak masuk universiti..rugi x praktek idea ko nih kan..last² sbb tertouching dgn kesetiaan dia ahkak pon terimalah dia tp bila dah couple menyesal lak dahku..nasib x jadi jodoh ngn dia kan..tp nyesal sgt sbb pegi kapel dgn dia dulu..kalaulah ms boleh diputar balik..

Cikli said... [Reply]

kah kah kah
brutal awek lo ni

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

adik yg langkah kedua tu paling x menahan okeh..kalau bau petai lg bestttt ahahaha

jauhi program klik dapat duit said... [Reply]

1st taim singgah sini, betul ke ada 8 orang author blog ni? ke sorang je yang tulih?

awEEN said... [Reply]

hahaha...tips untuk mamat ****** duk membontotoi tu kamu dah buat ek..hebatla..dasat la..hehehehe

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cik nurussalwa: hehe sje je buat ske2..kpale ngh xbtl sket cz ngh mgu final exam..hehe doakn ye ^^

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

ayied farid: hehe klu laki kaki blaja die xde la awek sbb die sibuk ngan buku je..

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

izyan masri: hehe thnx2..sila praktik kan ye ^^

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cik betty : wahh hebat2 hehe..mgkin mmg bkn jdh kot..ade la 2 yg lebih baik ^^

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cikli: hehe bese la..mke je jambu tp hati legend.. :)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

pinkymomma : hehe bau petai lagi perfect!

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

jauhi program klik dpt duit : haah 8org..xlah..sume ada tulis entri masing2 cume jumlah kekerrapan menulis tu xsama la..sape2 ade idea boleh je tulis entri..yang penting sume contribute tuk blog ni.. :)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

awEEn : hehe terfikir nak buat je tapi belum ada kesempatan. ^^

www.fierapirot.bolgspot.com said... [Reply]

hahahaha..xboleh tahan tol time kentut ..hahaha..thanks komen blog fiera tadi..=)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

fiera: hehe sme2..^^

phee ungu said... [Reply]

: macamane lau kentut ta lepas - lepas ea ?? adoii :P

sherah said... [Reply]

hahahaha kalau sherah selalu buat bdoh je lelaki2 mcm ni tak layan haha

adan said... [Reply]

salam.. ahahaha.. kalau la sy jadi laki tu kompom angkat bendera putih.. banyak lagi bunga.. aahaha

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

phee: ha, yg tu memeng susah sikit la sebab pengalaman kena banyak..mungkin kena cari kentang dulu baru leh buat hehe..

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

sherah: hehe memang patutnya macam tu pun..tapi ni tuk kes lelaki yang kepala batu xpaham bahase..:P

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

adan: eh,jangan cepat mengalah..kadang2 perempuan saje je buat macam2 tuk uji keikhlasan lelaki tau..

Miss Tira said... [Reply]

Hhahaha, buat taktik pengotor tu adalah yang terbaik sekali. Senang untuk dipraktikkan. Kui kui.

s.u.h.a said... [Reply]

haha. memang hebat idea ini.

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [Reply]

gile punyer tips... xjadi la nak usha cam ni... hahaha

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

miss tira : hehe sila praktik kn ye,,

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

suha: hehe tq2 ^^

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

taufiq :ni bg sespe yg nk usha awek brutal kne la prepare awl2..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...