Terima Kasih Awak

eerrr...

Saturday, April 30, 2011

tiga benda yg mesti di elak

assalamualaikum. hye u'olls!! apa plan korang hari ni? petang sikit nanti aku n the geng nak p rumah fiza. mak dia buat majlis akikah untuk asyriq. tak sabar nak makan free~ hehe *sekarang ni kena tahan lapar sebab nak sumbat semua makanan tu nanti. (:* siapa2 nak ikut, jom lah. hari ni, aku nak share tiga perkara yg kita mesti elakkan dalam hidup ni. tiga je la, kang banyak2 bukan semua boleh ingat pon. tak pe, biar sikit, tapi berguna. kan? (: tamak orang dulu2 pon dah sedar tentang tamak2 ni. yela, siap buat pepatah lagi 'orang tamak selalu rugi'. semua benda dia nak kaut, tak reti2 nak berkongsi. kalau kongsi sesama komfem Allah makin tambah rezeki tu. dorang yg tamak ni selalunya Allah akan tarik nikmat tu perlahan2. kalau laju2 pon boleh DIA boleh buat jugak. cuma manusia tamak ni je yg tak sedar2. nanti, dah jadi bankrup, tak de harta, barulah nak menyesal. masa tu dah terlambat dah. kuat angan2 siapa je yg tak suka berangan kan. tiap kali nak tido, komfem semua dok berangan dulu. nak isi masa terluang sebelum melelapkan mata. kalau yg minat shaheizy sam tu, sibuk dok impikan 'kan best kalau dapat kawin dengan sam'. yg mata duitan pulak 'apa nak buat kalau dapat duit 1 juta ek'. eh2, semua angan2 tu tak kan terjadi kalau setakat berangan je tau. kena lah campur dengan usaha sikit. barulah menjadi kan. kalau nak kawin dengan sam tu, ang p lah tackle dia. kot2 dia sangkut ke kan. kalau yg nak jadi jutawan tu, kerja la kuat sikit. tapi, janganlah main rasuah pulak. ekceli, tak salah kita nak berangan2, tapi janganlah sampai jadi angan2 mat jenin tu. memang tak ke mana la. terlalu ikut nafsu part yg ni memang semua kena elak lah. bukan orang lelaki je kena elak, orang pompuan pon. lagi2 mase tengah sale bagai, nafsu orang pompuan tu, macam nak beli satu mall tu dah. *aku pon sama je kalau sale2 ni. ish2. -_-'. bukan tu je, sekarang ni, sebab cinta je, macam2 dah terjadi. ada yang sanggup gadai maruah, jual body. yg tak tahan, orang laki tu cuma cakap 'i lap u' je. terus segala benda yg ada kat body tu nak di bagi. konon percaya kan sangat si laki ni. amek kau,sebab nafsu tu, sekarang dah bersepah2 orang buang anak. kat celah mana semua ada. tong sampah, longkang, dalam masjid, tepi semak. tak de akal betul lah dorang ni. *emo plak. aish. kalau dah tak tahan sangat, p la nikah sana. kan semua benda ni boleh elak. sekian. p/s : maaflah terpanjang pulak.

4 Orang berkata:

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said... [Reply]

hehehe..berangan itu perlu..tp xleh melampau..kan? pastu kena la usaha.. :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said... [Reply]

betul2..
sayang ada batasnya..
kalau dh smpai i lap ur body..hurmm lu tanggung la sendiri..

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

cik duyung : kalau setakat berangan pastu, tunggy angan2 tu jatuh dari lanit, mmg ke laut lah org tu ca. hehe =)

kAmi dAn mEreKa said... [Reply]

sis pinky : dah jadi macam2 pon dorang ada yg tak sedar lg la kak,
kesian la dorang ni,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...